1e steenlegging WZC Moervaartheem

1 februari 2023

In de nieuwbouw is er ruimte voor 97 éénpersoonswoongelegenheden, 9 assistentiewoningen en 4 ruime inleunflats.

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, verscheidene jaren zijn verstreken tot de finale beslissing werd gemaakt om de te bouwen. “We zijn heel trots dat de werken in augustus vorig jaar uit de startblokken schoten, mede dankzij de bouwfirma's BBC-Vanhout en Archipl Architecten”, vertelt Veerle Cornelis, directeur van wzc Moervaartheem en sinds 1 januari de opvolgster van Christine Van Acker.

Huiselijkheid“
De flats zijn speciaal ontworpen voor echtparen waarbij één partner zwaar zorgbehoevend is. Dankzij deze unieke woonzorgformule bieden we koppels levenslange waarborg om samen te kunnen blijven, ongeacht het verdere verloop”, aldus Cornelis. “Hoewel we ons kunnen richten op een groot aantal bewoners zal de huiselijkheid en kleinschaligheid altijd de norm blijven. De grootste troef die we zelf in handen hebben om die warme sfeer te waarborgen zijn onze waardevolle medewerkers. We schenken dan ook veel aandacht aan het creëren en bouwen van een nieuwe, fijne werkplek voor huidige en toekomstige medewerkers en een warme thuis voor onze bewoners.”
Volledig scherm

Duurzaamheid
In het project zijn onder meer zonnepanelen, een warmtepomp en de nodige isolatie opgenomen. “De eerstesteenlegging is natuurlijk nog maar het begin. De verdere bouw van het woonzorgcentrum verloopt in twee fasen. In eerste instantie worden de kamers en de burelen gebouwd, zodat we zo snel mogelijk de huidige bewoners kunnen verhuizen en de afbraakwerken van de oude voorziening kunnen starten. Bij de tweede fase staan de cafetaria, het dagverzorgingscentrum en de aansluiting op de serviceflatresidentie de Reepkens op de planning”, besluit Cornelis.

 


Member of logo