Energieconcepten en het Sint-Claracollege werken samen aan een duurzame school

3 oktober 2018

Energieconcepten, de partner voor duurzame energie uit Arendonk, plaatste maar liefst 475 zonnepanelen op de daken van de middelbare school het Sint-Claracollege. Door deze installatie zal de school maar liefst de helft van haar totale jaarverbruik kunnen besparen. Zo zet de school verdere stappen in haar missie om het Sint-Claracollege uit te bouwen tot één van de meest duurzame scholen in de Kempen.

Duurzaamheid als leidraad

475 Zonnepanelen bedekken momenteel de daken van de middelbare school uit Arendonk. Deze panelen zorgen samen maar liefst voor een 145 Kilowattpiek opbrengst en een besparing van de helft van het totale jaarverbruik van de middelbare school.

Na een prijsrondvraag werd er bewust gekozen voor Energieconcepten als partner en dit omwille van de goede reputatie van het bedrijf alsook de lokale verankering in Arendonk. Samen met Energieconcepten vormt het Sint-Claracollege een aanvullend team en wordt een ruimere samenwerking in de toekomst onderzocht.

Zo loopt er momenteel een samenwerking tussen het Sint-Claracollege en Energieconcepten waarbij leerlingen van de richting “Elektrische installatietechnieken” stagelopen bij Energieconcepten en wordt de STEM-richting (Science Technology Engineering Mathematics) bijgestaan bij het uitwerken van projecten.


“De ambitie is om de school tegen 2025 100% duurzaam te maken wat betreft het energieverbruik en dit met behoud van het comfort van de binnen luchtkwaliteit voor de kinderen en het personeel." 

-  Griet Wens, directrice Sint-Claracollege


“Deze opdracht geeft mogelijk nog meer voldoening omdat verschillende technici zelf schoolgelopen hebben op het Sint-Claracollege en verschillende werknemers ook kinderen hebben die hier naar school gaan. Ook mijn zoontje zal volgend jaar hier schoollopen.” 

-  Tom Teunkens, directeur Energieconcepten


Deel op:  
Member of logo