Gunning scholencampus op Gallaitsite in Schaarbeek

30 november 2017

In opdracht van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ontwikkelt THV Odebrecht - Vanhout Projects een multifunctionele campus op de Gallaitsite. Hier zullen een nieuwe secundaire school voor 680 leerlingen, een tienerschool voor 240 leerlingen, een basisschool voor 220 leerlingen en een jeugdcentrum hun plek vinden. Vanhout staat in voor de bouw van dit uitdagende project.

Dorp in de stad

Het geheel, met een oppervlakte van 21.700 m², is opgevat als een ‘dorp in de stad’ en heeft de ambitie om een campus te zijn op maat van de buurt. Op 1 september 2019 gaan de deuren van deze campus open.

Het project is in vele opzichten uniek en biedt maximale ontwikkelingskansen aan de kinderen en jongeren die hier zullen schoollopen. In de secundaire school wordt een breed curriculum aangeboden en via de uitbouw van een tienerschool wordt een zachte overgang voorzien tussen het basis- en het secundair onderwijs. In het jeugdcentrum vinden drie jeugdwerkingen onderdak: Chiro Schaarbeek, Ratatouille en Transfocollect.


Projecten

Gallaitsite
Deel op:  
Member of logo