Officiële opening nieuwbouw psychiatrisch ziekenhuis Asster in Sint-Truiden

6 oktober 2023

In samenwerking met bouwbedrijf Dethier staan we op het punt om nieuwe campussen op te leveren voor Asster, het psychiatrische ziekenhuis in Melveren - Sint-Truiden.

“Begin 2022 zijn we beginnen bouwen, bouwfirma’s Vanhout en Dethier hebben zich dag op dag aan de timing gehouden”, zegt facilitair manager Bart Maes.

De werkzaamheden zijn in mei 2022 gestart en worden normaal tegen eind oktober 2023 volledig afgerond. Deze gespecialiseerde afdelingen zijn ontworpen om kwalitatieve zorg te verlenen binnen een optimale en serene setting, met respect voor bewoners, bezoekers, personeelsleden en de ruimere omgeving. Een van deze afdelingen, genaamd Spika, is al opgeleverd. Deze afdeling is bedoeld voor kinderen en jongeren van 12 tot 18 jaar. De andere twee afdelingen, De Zeilen 1 en 2, worden later deze maand opgeleverd en behandelen respectievelijk jongeren van 18 tot 23 jaar en patiënten met een verstandelijke beperking of ernstige gedragsproblemen. De patiënten van die afdelingen zullen in januari 2024 verhuizen.

Afgelopen zondag zette Asster de deuren van die afdelingen open tijdens de Voka-Openbedrijvendag. Bezoekers kregen een unieke kans om het gloednieuwe centrum te bezoeken voordat het in gebruik wordt genomen. Een blik achter de schermen van een anders gesloten instelling is unieke kans voor iedereen die benieuwd is naar zorgverlening en moderne bouwtechnieken.

Tijdens het evenement kwam Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, langs. Zijn aanwezigheid voegde een extra waarde toe aan deze speciale gelegenheid.

Het is ook hartverwarmend dat de medewerkers van Dethier en Vanhout kunnen zien waar hun werk toe bijdraagt en hoe zij, dankzij hun bouwwerken, mee een verschil maken voor kwetsbare mensen.” zegt Bert Plessers, algemeen directeur van Asster.

We konden ons werk #TROTS! tonen aan wel 1,500 bezoekers.

Proficiat aan iedereen die op één of andere manier betrokken is bij dit project. Het zal beslist een positieve impact hebben op de zorg van patiënten in de regio.


Member of logo