Vanhout bouwt aan unieke overdekte wielerpiste met olympische allures en sportcomplex in Heusden

21 juni 2022

Vlaams minister van Sport Ben Weyts ‘vijsde’ op zaterdag 18 juni de 1e spaanplint van de in totaal 360 spaanplinten van de houten wielerbaan. In de prachtige nieuwe velodroom zullen internationale kampioenschappen kunnen doorgaan. Naast de overdekte wielerpiste komt er ook een middenplein met 4 sportunits, een topgymnastiekhal, een tribune met een capaciteit van 2.000 personen en een medisch centrum. Ook G-sporters kunnen er terecht. Het prijskaartje bedraagt ruim € 21 miljoen.

De wielersport zit stevig verankerd in het Vlaamse DNA en daarom is Vanhout als aannemer bijzonder TROTS om dit uithangbord van de Vlaamse Wielerport samen met Houben NV te kunnen bouwen. Het onderhoud van het totale gebouwencomplex wordt door ComTIS services, onderdeel van de Groep Vanhout, verzorgd.

Jan Peumans, voorzitter vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder: “Ik ben bijzonder trots dat we dit sportproject, dat in België zijn weerga niet kent, zullen kunnen realiseren. Dankzij het harde werk van velen en van vele jaren beschikt Vlaanderen binnenkort over een fantastisch nieuw sportcomplex, waarmee we de harten van zowel topsporters, recreanten als supporters sneller zullen doen slaan.” 

“Een overdekte velodroom met olympische allures en multifunctioneel sportcomplex vormt een bijkomende troef voor Limburg als fietsprovincie”, zegt Tom Vandeput, voorzitter raad van bestuur LSM. “Het bovenlokaal en internationaal karakter van het project, het samenbrengen van zoveel fietsdisciplines op de site, zullen Limburg een extra impuls geven, zowel economisch, toeristisch als sportrecreatief.”

“We zijn in Heusden-Zolder bijzonder tevreden dat dit project er nu komt”, zegt Mario Borremans, burgemeester gemeente Heusden-Zolder. Een middenplein van 3.000m², een kwalitatieve sportvloer en een gymzaal van meer dan 1.000m² voor de lokale clubs, dit tilt de sportinfrastructuur in onze gemeente echt naar een nieuw niveau.”

Jacques Heynen, voorzitter vzw Circuit Zolder: “If you can dream it, you can do it. Met deze visie hebben we jarenlang gewerkt en deze wordt nu realiteit. Avondfietsen en BMX hadden we al op ons circuit, en met de terugkomst van de DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) hadden we nood aan een aangepast medisch centrum. Het is prachtig dat dit geïntegreerd wordt in dit project en dat het de verbinding zal vormen tussen de nieuwe state-of-the-art velodroom en Circuit Zolder.” 

“Het realiseren van de velodroom was na het afsluiten van een geslaagde wielercarrière een nieuwe droom. Met deze topinfrastructuur zetten we een grote stap vooruit in Vlaanderen en kunnen we heel wat meer jongeren helpen bij hun ontwikkeling. Ik kijk er alvast naar uit om mijn passie voor het fietsen door te kunnen geven aan de volgende generaties”, zegt Marc Wauters, voorzitter vzw Cycling Friends.

 
 

Member of logo