Veilig bouwen: eerst denken, en dan doen!

21 maart 2019

Bij Groep Vanhout werken we dag in dag uit hard aan de bewustwording van veiligheid. We proberen elke dag onze medewerkers te inspireren en te motiveren om bewust veilig te werken en te bouwen: eerst denken, en dan doen! We hebben dan ook met overtuiging het Safety My Priority-Charter ondertekend.

De Belgische bouwsector telt jaarlijks 14.600 arbeidsongevallen. Per dag betreuren we 56 ongevallen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Er valt helaas ook één dodelijk slachtoffer per maand. Deze cijfers zijn onaanvaardbaar. De Safety My Priority-campagne mikt op een bewustmaking die ons land op termijn richting de top 5 van Europese landen met het minste arbeidsongevallen moet loodsen.


We willen het straks even goed doen als de koplopers Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden. Met de juiste ingesteldheid zullen we daarin slagen! Veiligheid op het werk vergt inzicht, discipline en vastberadenheid. En dit zowel bij de zaakvoerder als zijn medewerkers.

De Confederatie Bouw roept alle aannemers op om het Safety My Priority-charter te ondertekenen, als een oprecht engagement om voortaan absolute voorrang te geven aan veiligheid.

Vanhout doet hier met volle overtuiging aan mee!

Deel op:  
Member of logo