Werken Hogeschool PXL Hasselt gestart

5 september 2018

Afgelopen vrijdag startten de afbraakwerken van de kunstateliers van Hogeschool PXL te Hasselt. Symbolisch sloopten een aantal studenten en politici de eerste muur en werd zo het officiële startschot van de bouwwerken gegeven. De nieuwbouw, die twee opvallende torens omvat, zal onderdak bieden aan de kunst- en informaticaopleidingen van Hogeschool PXL en het eerste studentenhotel (147 kamers) van België. Het project is een gezamenlijke ontwikkeling van Vanhout Projects, Kumpen RED, en Steps Real Estate, het ontwerp komt van de hand van a2o-architecten en Vanhout en Willemen Construct staan in voor de uitvoering van de bouwwerken. De nieuwe campus zal haar deuren openen in 2020.

PXL-MAD School of Arts

De nieuwe campus van 7.300 m² omvat aanpasbare leer- en werkomgevingen. Ze kunnen aangepast en ingericht worden naar wens als intiem leslokaal of als open atelier. De PXL-MAD School of Arts zal er onderdak vinden, ter vervanging van de oude kunstateliers De Lange Gang. Er komen eveneens nieuwe ateliers voor de Vrije Kunsten (Keramiek, Open Lab, Schilderkunst, Sculptuur en Vrije Grafiek) en voor de afstudeerrichting Juweelontwerp & Edelsmeedkunst. Bij de inrichting wordt maximaal rekening gehouden met de vereisten van de verschillende disciplines.

De open structuur van het gebouw zal de samenwerking en interactie tussen de verschillende ateliers nog versterken. Een tentoonstellingsruimte, theorielokalen en een donkere ruimte voor video-opnames worden ook in het gebouw voorzien. In deze creatieve en kunstzinnige omgeving krijgen ook de studenten van het departement PXL-IT een plaats. De focus ligt er op user experience, virtual en augmented reality.

 

 

Eerste studentenhotel van België

Naast het nieuwe campusgebouw komt een toren van 41,5 meter die het allereerste studentenhotel in België zal huisvesten. Het hotel omvat 147 kamers voor kort verblijf (oppervlaktes van 19 m² tot 45 m²), gemeenschappelijke keukens en leefruimtes en een fitnessruimte. Ook de professionele bezoekers van PXL-Congress kunnen gebruik maken van het studentenhotel. De totale bovengrondse oppervlakte van deze toren bedraagt 6.200 m².

Deel op:  
Member of logo