BIM

Building Information Modelling

BIM is de tool die ons steeds het stapje voor geeft, die ons toelaat een nog betere voorbereiding te treffen en die een goede communicatie en samenwerking tussen de partners bevordert. De uitwisseling van informatie zorgt er voor dat nog voor de eigenlijke uitvoeringsfase eventuele fouten of onvolledigheden gedetecteerd en opgelost kunnen worden. Dit komt niet alleen de efficiëntie en kwaliteit van uitvoering ten goede, maar voorkomt ook eventuele faalkosten bij alle partijen.

Met de M van Managing

Bij Vanhout staat de ‘M’ in BIM niet enkel voor Modelling; het 3D-modelleren van een bouwproject, waar geometrie en informatie aan elkaar gekoppeld worden. De 'M' staat ook vooral voor het Managen of het beheren van al deze bouwgerelateerde informatie en voor het uitwisselen ervan tussen de betrokken partijen. Het model is een praktische tool om dit proces efficiënter en correcter uit te werken.


Duidelijke visie

Vanhout gelooft erg sterk in het BIM-verhaal. Door de oprichting van een werkgroep BIM hebben we een duidelijke visie en een gericht plan van aanpak ontwikkeld. Met een sterk team wordt deze visie concreet uiteengezet en wordt de BIM-roadmap verder uitgewerkt.

 


Member of logo