Project Antwerpen, België

Auxilia

Polikliniek in het hart van Antwerpen

Activiteit: Gebouwen

In het centrum van Antwerpen, op de hoek van de Sint-Jacobsmarkt met de Lange Sint-Annastraat, bouwde Vanhout het Auxilia complex. Het project omvat onder meer een nieuwe polikliniek, een auditorium en 22 appartementen.

Polikliniek in combinatie met residentiële functie

Auxilia werd in 2 bouwfases uitgevoerd om een continue werking van de bestaande polykliniek te garanderen.  In bouwfase 1 werd het voormalige gebouw van VTB/VAB afgebroken en werden 2 ondergrondse verdiepingen, een benedenverdieping en 5 bovengrondse verdiepingen opgetrokken. De benedenverdieping wordt ingenomen door de nieuwe polikliniek terwijl op de verdiepingen 10 appartementen gebouwd zijn.

Na de verhuis van de polikliniek naar de nieuwbouw werd in bouwfase 2 het oorspronkelijke gebouw van de polikliniek en van burelen van CM Antwerpen afgebroken en werden dezelfde bouwlagen als in bouwfase 1 opgetrokken. De benedenverdieping en verdieping 1 herbergen een auditorium voor 120 personen, vergaderzalen, een opleidingscentrum, de gezondheidsbibliotheek van CM Antwerpen en een consultatieruimte van Kind & Gezin en op de verdiepingen 2 tot en met 5 bevinden zich 22 appartementen. Onder het nieuwe complex werd er naast bergruimtes en een fietsenstalling ook parkeergelegenheid voor in totaal 56 voertuigen voorzien.


Projectinformatie

Projectnaam

Auxilia

Expertise(s)

Residentieel

Contracttype

Build

Locatie

Antwerpen, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

Gezondheidszorg vzw & Sociaal Leven vzw

Bouwperiode

2008 - 2012

Architect

Architectenbureau Jef Van Oevelen bvba

Totale waarde

€ 14.5 miljoen

Gelijkaardige projecten

Member of logo