Project Sint-Katelijne-Waver, België

Borgerwijk Zorgcampus

Woon geborgen, beleef het groen

Achter en rechts van het huidige seminariegebouw is een hele zorgcampus gerealiseerd. Deze geeft een nieuwe thuis aan bijna driehonderd mensen met een lichte en zware beperking.

Bergesteyn

In 2017 ging de vzw Borgerstein op zoek naar enkele kwalitatieve partners die de huidige Borgerstein zorgcampus in Sint-Katelijne-Waver konden herontwikkelen tot een groene en levendige Borgerwijk.

Het Consortium Bergesteyn* is hierbij als winnaar uit de bus gekomen. Dit consortium bestaat uit een team van ontwikkelaars, aannemers, architecten, studiebureaus en een erfgoedspecialist.

Borgerwijk, ontworpen door de gerenommeerde architectenbureaus van Stéphane Beel Architects en Archipelago , werd ontwikkeld voor alle leeftijden en combineert verschillende ondersteunende functies voor diverse doelgroepen. De nieuwe wijk zal, behalve een nieuwe zorgcampus, ook appartementen, seniorenflats en een kinderdagverblijf omvatten.

Warme Werf

Vanhout is uitgekozen als aannemer voor dit mooie project.

Extraatje: onze collega’s hebben zich tijdens de eindejaarsperiode in 2019 samen met heel wat ‘warme’ partners en sympathisanten ingezet voor het goede doel. Ze lanceerden een campagne om de warmste werf te kiezen uit alle Vanhout-werven. Met talloze leuke en lekkere acties hebben ze een mooi bedrag bij elkaar gespaard en zelfs verdubbeld!

Werf Borgerwijk heeft de wedstrijd ‘Warmste Werf’ uiteindelijk gewonnen en mag zich een jaar lang de ‘Warmste Werf’ noemen. Proficiat aan het hele team!

Projectinformatie

Projectnaam

Borgerwijk Zorgcampus

Locatie

Sint-Katelijne-Waver, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Externe partner(s)

Cores Development

Bouwperiode

2019 - 2022

Architect

Archipelago & Stéphane Beel

Project Website

https://www.borgerwijk.be/

gevelzicht

Gevelzicht

binnenplaatsdetail
binnenplein
binnenplein2
traphalldetail
gevelzicht
binnenplaatsdetail
binnenplein
binnenplein2
traphalldetail

Member of logo