Project Kortrijk, België

Lago Kortrijk Weide

Sensationeel nieuw stadszwembad

Op de site rond het voormalige goederenstation, Kortrijk Weide, bouwt Vanhout in samenwerking met Stad Kortrijk, Sport Vlaanderen en onze sport- en recreatiespecialist S&R een gloednieuw zwembadencomplex. Het wordt hét referentiezwembad van de Zuid-West-Vlaamse regio. De oplevering staat gepland voor februari 2019.

Ongeziene mix aan zwembad- en wellnessfaciliteiten

Het nieuwe sport-en recreatiebad omvat een ongeziene mix aan zwembad- en wellnessfaciliteiten: een Olympisch topsportbad van 50m met 10 trainingsbanen, een golfslagbad, de langste wildwaterbaan (160m) van het land, meerdere glijbanen, een warme lagune met sauna en hamam, een golfslagbad en drie kinderbaden met interactieve speeltoestellen. Na het zwemmen kan je genieten van een lekker hapje of drankje in de brasserie, met uitzicht over de zwembaden. Een ruime inkom met ‘loungecorner’ en een polyvalente zaal vervolledigen dit prachtige project.


 


Outdoor faciliteiten met all-weather buitenbad

Het nieuwe zwembadencomplex omvat bovendien een all-weather buitenbad van 266m² (dat het hele jaar open zal zijn!), een waterspeeltuin en een grote ligweide. Vanaf het grote buitenterras heb je een wijds uitzicht over het ecologisch stadspark.


Projectinformatie

Projectnaam

Lago Kortrijk Weide

Expertise(s)

Zwembaden

Contracttype

Design, Build, Finance & Maintenance

Locatie

Kortrijk, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

S&R Kortrijk - Zwevegem

Bouwperiode

2017 - 2019

Architect

Artabel bvba

Gelijkaardige projecten


Member of logo