Project Mechelen, België

Nekkerpool

Het Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker werd uitgebreid met een nieuw, duurzaam zwembadcomplex; een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een kleine watergewenningszone met attractieve elementen voor kleine kinderen. Bovendien werd het bestaande gebouw (restaurant en cafetaria, binnenspeeltuin, keuken en dienstruimtes en terrassen) uitgebreid en gerenoveerd.

Hoge zwemcapaciteit

Aangezien er in Mechelen en aangrenzende gemeenten vooral een grote behoefte aan schoolzwemmen was, koos de bouwheer voor drie zwembaden, waaronder een 25-meter wedstrijdbad, goed voor een totale capaciteit van zo’n 200 zwemmers per lesuur. Twee van deze baden hebben bovendien een multifunctioneel karakter dankzij een beweegbare bodem zodat de diepte af te stellen is op de gebruikers. In de tweede fase werden, na het voltooien van de nieuwbouw, de reeds bestaande horecafaciliteiten vernieuwd en uitgebreid en werd de binnenspeeltuin gemoderniseerd.

Het duurzaam karakter van de Nekkerpool vertaalt zich in het bouwen van een bouwtechnisch laag energiegebouw met installatietechnisch lage energie- en waterstromen en een groot solarproof energiedak.

Vanhout nam extra organisatorische maatregelen om de werking van het provinciaal domein gedurende de werkzaamheden te garanderen en de veiligheid van de gebruikers en het personeel te waarborgen.

 


Projectinformatie

Projectnaam

Nekkerpool

Expertise(s)

Zwembaden

Contracttype

Build

Locatie

Mechelen, België

Opdrachtgever

Provincie Antwerpen

Bouwperiode

2011 - 2012

Architect

VenhoevenCS architecture & ARCHI+I (uitvoerend architect)

Totale waarde

€ 15 miljoen

Gelijkaardige projecten


Member of logo