Project Edegem, België

PPS Edegem: Masterplan Huisvesting

Nieuw administratief centrum

In 2012 realiseerde Vanhout deze PPS-ontwikkeling voor de huisvesting van de gemeentediensten en de heraanleg van het gemeenteplein van Edegem. Het gemeentehuis werd omgebouwd tot een open gebouw waarin alle klantgerichte diensten werden gehergroepeerd.

Centralisatie klantgerichte diensten

Voor het nieuwe gemeentehuis werd er gekozen voor een centraal atrium in glas wat niet enkel zorgt voor zeer veel lichtinval, maar tegelijk ook vanuit het gemeentehuis een mooi zicht biedt op het hernieuwde gemeenteplein.

De aanliggende INDIKA-site werd verbouwd tot een moderne kantoorruimte voor het administratief personeel en een technische werkplaats met ruime opslagcapaciteit en stelplaatsen voor het wagenpark. Achter de site is nog ruimte voor de ontwikkeling van kleine KMO-units.


Dit is hét project van de eeuw in Edegem

Koen Snyders
Voormalig burgemeester Edegem

Renovatie oud gemeentehuis

Naast de realisatie van het nieuwe gemeentehuis, werd ook het oude gerenoveerd en uitgebouwd. Het behoudt zijn ceremoniële functie op de verdiepingen terwijl in de gelijkgrondse transparante aanbouw een horeca-functie werd ontwikkeld.

 


Duurzaam karakter

Het nieuwe gemeentehuis zet sterk in op duurzaamheid. Zo gebeurt de koeling van het gebouw aan de hand van passieve nachtkoeling en wordt een maximaal E-peil van E70 nagestreefd. In dit project is Vanhout Facilities onze partner voor het bouwkundig en technisch onderhoud van het gebouw.

 


Projectinformatie

Projectnaam

PPS Edegem: Masterplan Huisvesting

Contracttype

Design, Build, Finance & Maintenance

Locatie

Edegem, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

Masterplan nv

Bouwperiode

2010 - 2012

Architect

DMT Architecten cvba

Totale waarde

€ 14.6 miljoen


Member of logo