Project Brussel, België

The Cosmopolitan

Prestigieuze woontoren in hartje Brussel

Activiteit: Residentieel

Met het project The Cosmopolitan wordt een oude polykliniek uit de jaren 1960 omgetoverd tot een eigentijds en prestigieus woonproject van 158 appartementen en 1500m² commerciële ruimten in hartje Brussel. Het project is een samenwerking tussen Besix Red en Vanhout. Het ontwerp is van Bogdan & Van Broeck. The Cosmopolitan wordt eind 2018 opgeleverd maar is nu al één van de aantrekkelijkste woontorens van de Europese hoofdstad.

Ingenieus woonproject

Het ontwerp van The Cosmopolitan koppelt een minimale ecologische impact aan een maximale zin voor kwaliteit. Bogdan & Van Broeck zijn architecten met een uitgesproken visie op duurzaam wonen en werken waarbij er dient ingezet te worden op stedelijke verdichting en het optimaal benutten van de bebouwde oppervlakte met voldoende open ruimte en groen. De variatie van planten en bomen trekken de parkachtige sfeer van de straat door tot op de gelijkvloers van The Cosmopolitan. Helemaal in de filosofie van verdichting werd het oude skelet van de oude polykliniek opgetopt met vier nieuwe verdiepingen.


Toplocatie in het bruisende Brussel

The Cosmopolitan is gelegen in het bruisende Brussel. Een toplocatie in de Vaartstraat, in het hartje van Brussel, vlakbij alle ‘places to be’ van de hoofdstad. Een korte wandeling brengt u naar de Dansaertstraat met haar trendy boetieks, Sint-Goriks met zijn gezellige cafés of het Sint-Katelijneplein met zijn restaurantjes. The Cosmopolitan koppelt de Brussels Experience aan een rustige omgeving en het opperste comfort.


Projectinformatie

Projectnaam

The Cosmopolitan

Expertise(s)

Residentieel

Contracttype

Build

Locatie

Brussel, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

BESIX RED

Bouwperiode

2016 - 2018

Architect

Bogdan & Van Broek Architects bvba

Gelijkaardige projecten


Member of logo