Project Geel, België

Ecodroom

Motor voor duurzame stadsontwikkeling

Activiteit: Residentieel

Als onderdeel van Gheelodroom, een multifunctioneel stadsvernieuwingsproject van de stad Geel, realiseerde Vanhout in 2016 Ecodroom, een privaat bouwproject met gemengde stedelijke functies. De strategische herontwikkeling van de oude zwembadsite geldt als de motor van de duurzame stadsontwikkeling, op een boogscheut van het gezellige centrum van Geel.

Gemengd stedelijk karakter

Op de benedenverdieping is een gemengd commercieel programma voorzien. We treffen er het nieuwe Vredegerecht aan, naast ruimte voor winkels, horeca, vrije beroepen en gemeenschapslokalen. Op de verdieping is een variatie aan woningtypes ontwikkeld; 71 ruime appartementen, 31 sociale appartementen en 24 assistentieflats. De grote ondergrondse parking bestaat uit 146 private en 291 rotatie-parkeerplaatsen.


ECO-droom

Het project is een voorbeeld van duurzaam bouwen. Zowel naar functionaliteit, materiaalgebruik als energieprestatie werd de lat hoog gelegd. Ecodroom bestaat uit lage energie-woningen die gerealiseerd werden met grote aandacht voor aanpasbaarheid en levenslang wonen, met een gemiddeld E-peil van 55.


Projectinformatie

Projectnaam

Ecodroom

Contracttype

Build

Locatie

Geel, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

Ecodroom nv

Bouwperiode

2011 - 2016

Architect

HUB cvba & Achilles bvba

Totale waarde

€ 27 miljoen


Member of logo