Project Geel, België

IOK Kantoorgebouw

Toegangspoort nieuw wetenschapspark

Activiteit: Kantoren

Vanhout realiseerde voor IOK een nieuw kantoorgebouw ter vervanging van de bestaande kantoren. In dit nieuwe gebouw beschikt IOK over 4500 m² kwaliteitsvolle ruimte op een belangrijke zichtlocatie in de Kempen.

Toonbeeld van duurzaamheid

De nieuwbouw heeft een ontworpen E-peil van 48 en een K-peil van 22. De modulaire houten gevel werd ter plaatse geprefabriceerd en voorzien van dikke isolatiepakketten. Qua technieken werd er bijzonder veel aandacht besteedt aan duurzame energieopwekking door middel van een warmtepompinstallatie (water/ water) van type KWO (Koude- en Warmte Opslag). Ook werd gebruikt gemaakt van betonkernactivering, ventilatie met warmteterugwinning (type D, met roterend warmtewiel), regenwaterrecuperatie en energiezuinige verlichting (zowel daglichtsturing als aanwezigheidsdetectie).


Een moderne maar sobere en rustgevende omgeving heeft een positieve invloed op de inzet van de collega's en de werksfeer bij IOK en IOK Afvalbeheer

Kris Vreys
Directeur IOK

Karaktervolle gevelafwerking

Met zijn opvallende houten gevel en talrijke ramen, fungeert het 6-verdiepingen tellende hoofdkantoor van IOK als het ware als toegangspoort tot het nieuwe wetenschapspark van Geel dat gekenmerkt wordt door een selectie van karaktervolle gebouwen. Zo realiseerde Vanhout op deze site ook het moderne kantoorgebouw van Belcotec.


Belgische architectuurprijs

In 2015 won deze Design & Build opdracht de ‘Belgische Architectuurprijs in de categorie niet-residentieel privaat gebruik’. Architectenbureau HUB uit Antwerpen stond in voor het ontwerp.


Projectinformatie

Projectnaam

IOK Kantoorgebouw

Expertise(s)

Kantoren

Contracttype

Design & Build

Locatie

Geel, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

IOK Afvalbeheer

Bouwperiode

2013 - 2014

Architect

HUB cvba & Archilles bvba

Totale waarde

€ 8.42 miljoen

Gelijkaardige projecten


Member of logo