Project Schaarbeek, België

Gallaitsite

Multifunctionele campus

Activiteit: Gebouwen

Omwille van het grote capaciteitstekort in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest engageerde de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zich tot het creëren van nieuwe campussen voor het Nederlandstalig onderwijs. THV Odebrecht - Vanhout Projects ontwikkelt in opdracht van het VGC een multifunctionele campus op de Gallaitsite in Schaarbeek. Hier zullen een nieuwe secundaire school voor 680 leerlingen, een tienerschool voor 240 leerlingen, een basisschool voor 220 leerlingen en een jeugdcentrum hun plek vinden. Vanhout staat in voor de bouw van dit uitdagende project.

Nieuw educatief concept

Het project is in vele opzichten uniek en biedt maximale ontwikkelingskansen aan de kinderen en jongeren die hier zullen schoollopen. In de secundaire school wordt een breed curriculum aangeboden en via de uitbouw van een tienerschool wordt een zachte overgang voorzien tussen het basis- en het secundair onderwijs. In het jeugdcentrum vinden drie jeugdwerkingen onderdak: Chiro Schaarbeek, Ratatouille en Transfocollect.


Dorp in de stad

Het geheel, met een oppervlakte van 21.700 m², is opgevat als een ‘dorp in de stad’ en heeft de ambitie om een campus te zijn op maat van de buurt.. Projectontwikkelaar THV Odebrecht-Vanhout Projects leverde samen met POLO Architects het winnende ontwerp in een concurrentiedialoog met opdrachtgever en gebruikers.


Projectinformatie

Projectnaam

Gallaitsite

Categorie

Scholen

Contracttype

Design, Build & Finance

Locatie

Schaarbeek, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

Vlaamse Gemeenschapscomissie vzw

Bouwperiode

2018 - 2020

Architect

POLO Architects nv

Totale waarde

€ 25 miljoen

Gelijkaardige projecten


Member of logo