Project Hasselt, België

Kapermolen

Sport- en recreatiebad

In juni 2016 opende het nieuwe Hasseltse zwembad de deuren – perfect op tijd voor de grote vakantie. Naast een groot sportbad met beweegbare bodem van 20 op 25 meter, omvat het complex ook een klein sportbad, een wildwaterbaan, een kinderbad en een golfslagbad. Bovendien kunnen de Hasselaren bij mooi weer buiten zwemmen in het olympisch buitenbad, of genieten op de ligweide. Er is plaats voor zo’n 3000 zwemmers, een verdubbeling van de capaciteit tegenover vroeger.

Herontwikkeling Kapermolenpark

Het nieuwe zwembad maakt deel uit van een grotere ontwikkeling op en rond de Kapermolen-site langs de Hasseltse ring. De geslaagde architectuur van het zwembad vormt een mooie toegevoegde waarde voor de toegangsweg tot de stad. Het zwembadgebouw met bijhorende parking werd dankzij een groot groendak perfect geïntegreerd in het Kapermolenpark. Bovendien mag Vanhout in 2018 nogmaals aan de slag op deze site voor de bouw van een nieuwe kunstschool in opdracht van PXL Hogeschool.


Expert in publieke zwembaden

Vanhout zette al zijn ervaring en expertise in om van het zwembad een toonbeeld van duurzaamheid te maken, met onder meer driedubbele beglazing, een automatisch rolluik over het buitenbad en een hoog isolatieniveau van de muren. Ook zijn alle baden voorzien van een mobiele lift voor personen met een beperking.


Projectinformatie

Projectnaam

Kapermolen

Expertise(s)

Zwembaden

Contracttype

Design & Build

Locatie

Hasselt, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

Stad Hasselt

Bouwperiode

2014 - 2016

Architect

Artabel bvba

Totale waarde

€ 12.3 miljoen

Gelijkaardige projecten


Member of logo