Project Hasselt, België

Z33 builds

Activiteit: Publieke Sector

Vanhout Bilzen werkt op de site van Z33 mee aan een nieuwbouw. Achter de opvallende bakstenen huid ontvouwt zich een complex spel van verhoudingen, zichtlijnen en lichtinvallen.

Sinds 2017 werkt Vanhout Bilzen voor Z33 aan een nieuwbouw. Het nieuwe gebouw en de gerenoveerde tentoonstellingsvleugel zullen samen een nieuw huis voor actuele kunst vormen in het hart van de stad Hasselt.

Het ontwerp van het nieuwe Z33 is van de hand van de Italiaanse architecte Francesca Torzo. De sobere maar bijzondere buitenkant van ruitvormige bakstenen sluit aan bij de baksteenarchitectuur van zowel het bestaande tentoonstellingsgebouw Vleugel ’58 als het aangrenzende begijnhof. Als een puzzelstuk past het gebouw in zijn omgeving en vervolledigt zo de historische begijnhofsite.

Openbare, ruimtelijke tentoonstellingszalen worden afgewisseld met afgesloten, intieme ruimtes. Materialiteit en tactiliteit zijn de sleutelwoorden. 

Het nieuwe gebouw zal plaats bieden aan tentoonstellingen, onderzoek, producties en samenwerkingsprojecten rond hedendaagse kunst, design en architectuur.

 

In het najaar van 2019 zullen de werken afgerond zijn. Het nieuwe Z33 wordt dan feestelijk geopend.

Projectinformatie

Projectnaam

Z33 builds

Contracttype

Build

Locatie

Hasselt, België

Stakeholder(s)

Vanhout NV

Opdrachtgever

Provincie Limburg

Architect

Francesca Torzo

buitenkant


Member of logo